Ölçüler

Posted: 13 Mayıs 2008 in Sağlık

Ö L Ç Ü L E R

 

1 su
bardağı

1 çorba kaşığı

1 çay
kaşığı

1 kahve fincanı

1 çay
bardağı

Bulgur

300 gr

20 gr

60 gr

75 gr

İrmik

185 gr

12 gr

4 gr

55 gr

70 gr

Nohut

250 gr

15p gr

5gr

Pirinç

225 gr

15 gr

5 gr

70 gr

100 gr

Fasulye

200 gr

60 gr

75 gr

Mercimek

250 gr

15 gr

5 gr

60 gr

75 gr

Arpa şehriye

250 gr

15 gr

Makarna

250 gr

15 gr

Ufalanmış ekmek içi

85 gr

6 gr

2 gr

Kakao

125 gr

7,5 gr

2,5 gr

25 gr

40 gr

Toz şeker

250 gr

15 gr

5 gr

70 gr

80 gr

Pudra şekeri

125 gr

7,5 gr

2,5 gr

25 gr

40 gr

Fındık, badem

80 gr

6 gr

2 gr

25 gr

40 gr

Ceviz içi

65 gr

4 gr

1,5 gr

25 gr   

40 gr

Hindistan cevizi

85 gr

6 gr

2 gr

Un

140 gr

7,5 gr

2,5 gr

50 gr

70 gr

Salça

125 gr

30 gr

Süt

250 gr

15 gr

5 gr

75 gr

100 gr

Su

250 gr

Sıvı yağ

225 gr

15 gr

5 gr

65 gr

90 gr

Margarin

180 gr

15 gr

5 gr

50 gr

p 80 gr
Isı ölçüleri (Fırın)
Hafif ısı: 100-140 derece arası
Orta ısı: 150-180 derece arası
Sıcak: 190-220 derece arası
Kızgın: 230-250 derece arası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s